Posicionament Grup Treball Fem Rambla. Estiu 2017.

La nova Ordenació singular de la Rambla del Poblenou que ordena les terrasses, ja està en marxa des de principis del mes de maig. Posteriorment s’ha iniciat un procés de modificació de la mateixa per part de l’Ajuntament. Una modificació d’aquesta ordenació, sense informar, consultar ni debatre-ho amb Fem Rambla. Davant d’això volem expressar la nostra queixa formal entenent que es menysté la participació ciutadana. La comissió de seguiment creada s’ha de reunir de forma regular i en tot cas hauria d’haver tractat la modificació proposada abans de fer-se pública. Per tal de garantir un bon funcionament de les terrasses a la Rambla del Poblenou cal tenir en compte a totes les parts i és evident que en aquest cas no s’ha comptat amb Fem Rambla.

A part d’aquesta constatació i davant de l’aplicació de la nova Ordenació, el grup de treball de Fem Rambla volem expressar les següents consideracions :

  • La limitació de taules representa un fre al creixement descontrolat que existia i en aquest sentit és un fet positiu. Igualment destaquem que aquesta limitació ha arribat tard, i és insuficient, ja que detectem una ocupació excessiva per part de les terrasses de l’espai públic, tenint en compte la gran afluència de persones a la Rambla.

  • Aquestes primeres setmanes han evidenciat, també, una manca de compliment en aspectes claus de la nova ordenació com les tipologies de les taules, les estufes, el mobiliari auxiliar, horaris… per una part dels restauradors. Exigim que es garanteixi l’aplicació de la normativa vigent.

  • Cal convocar la comissió de seguiment de forma regular, per tal de fer un seguiment de l’estricte compliment de l’ordenança i poder plantejar millores o aspectes a resoldre de l’aplicació d’aquesta normativa.

  • Insistim en la necessitat de reduir els horaris per tal de garantir el dret al descans i a la salut. Cal actuar de forma clara per reduir el soroll, tant de les terrasses com d’altres molèsties durant la nit. En aquest sentit constatem que cada cop hi ha més consens social per tal de garantir uns horaris més sostenibles i per garantir el ple dret al descans de veïns i veïnes.

Grup de treball Fem Rambla

Juliol del 2017

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s