COMUNICAT FEM RAMBLA. MAIG 2020.

logo

El grup de treball de Fem Rambla davant la situació sanitària, econòmica i social actual provocada per la COVID-19 i en previsió del procés de noves fases que s’aniran desenvolupant, volem manifestar el següent pel que fa a la utilització de l’espai públic per a terrasses, i especialment a la Rambla :

– Cal garantir més que mai que l’espai públic sigui obert, accessible i saludable. Les noves condicions per garantir el «distanciament social» necessari entre les persones han de ser un criteri obligatori als locals i equipaments, però també a carrers i places.

– La Rambla del Poblenou és un espai amb un intens trànsit de persones. Els primers dies en que s’ha permès la sortida amb infants o bé quan s’ha autoritzat la pràctica esportiva s’ha demostrat que l’ocupació de la Rambla genera una concentració molt important.

És fa necessari mantenir els criteris aprovats a la ordenació singular de la Rambla del Poblenou, que establien un equilibri entre l’espai disponible pels vianants i aquell que s’ocupa per les terrasses. Uns acords que per part del Districte, a la darrera reunió de seguiment, es van comprometre a mantenir. No es pot augmentar l’espai destinat a terrasses.

– Cal garantir, no tan sols a la Rambla del Poblenou sinó a tot el barri, que no es generin espais amb sobreocupació de terrasses de bar, impedint així l’ús privat i sense garanties de l’espai públic.

– Som conscients que la situació econòmica generada pel decret d’alarma ha afectat de manera molt significativa a molts establiments del nostre barri. Demanem a la ciutadania i als poders públics que es doni suport al comerç de proximitat perquè pugui ser possible un model de restauració i comerç compatible amb un barri amable i per a tothom. Cal garantir que hi hagi mesures per protegir als treballadors i treballadores del sector, en molts casos en una situació de precarietat alarmant. Però en cap cas ha de ser a costa de perdre un espai públic que és més necessari que mai que sigui segur i per a tothom.

El Poblenou, 4 de maig del 2020.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s