Comunicat 19 de Novembre de 2013

Avui, dimarts 19 de novembre, l’ajuntament de Barcelona ha presentat un nou “procés participatiu” sobre la remodelació de la Rambla del Poblenou anomenat “Parlem de la Rambla del Poblenou?“.

Davant d’aquesta iniciativa del govern municipal, el Grup de Treball de Fem Rambla volem fer les següents consideracions:

1.- Valorem de forma positiva que l’Ajuntament, degut a l’autoorganitació del veïnat, s’hagi vist obligat a consultar la ciutadania sobre les transformacions que està patint la rambla del Poblenou.

2- Denunciem que l’Ajuntament impulsa aquest procés paral·lel a l’ iniciat des de fa 6 mesos per Fem Rambla. Fem Rambla és un procés participatiu obert, transparent, inclusiu i propositiu de funcionament democràtic i amb uns resultats totalment professionals organitzat per les veïnes i veïns del Poblenou.

3- Insistim que en el nou “procés participatiu municipal” li falta debat. Un exemple d’aquesta manca de debat és la decisió de l’Ajuntament d’iniciar les obres del tram de la Rambla del Poblenou entre Taulat i Fernando Poo el proper mes de febrer sense tenir en compte les propostes i conclusions de Fem Rambla, ni les del seu propi procés “Parlem de la Rambla del Poblenou?“.

4- Exigim que les sessions de debat del nou procés “Parlem de la Rambla del Poblenou?” siguin totes obertes a tothom i no tancades a uns col·lectius en concret.

Per altra banda volem recordar que Fem Rambla ha continuat organitzant activitats i tallers, l’últim dels quals es va realitzar el 16 de novembre al Casal de Barri, i que els resultats del procés es presentaran a la pròxima assemblea general de Fem Rambla el dia 10 de desembre. 

Grup de Treball de Fem Rambla

Poblenou, 19 de novembre del 2013

Ressò mediàtic:

http://www.lavanguardia.com/54394285729/index.html

http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/11/19/el-districte-obre-un-proces-participatiu-per-decidir-com-ha-de-ser-la-reforma-de-la-rambla-del-poblenou/

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/tele/conflicte-pluja-encants-floristes-rambla-polemica-poblenou-nou-videoclip-manel-2852571

http://www.gentedigital.es/barcelona/noticia/1262737/el-ayuntamiento-inicia-una-nueva-etapa-de-su-proceso-participativo-de-la-rambla-del-poblenou/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s