Reunió amb l’Alcalde

Després de la reunió cel.lebrada aquest dimarts amb l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, des del Grup de Treball Fem Rambla valorem positivament l’acord amb l’Alcalde .  L’Ajuntament ha rectificat i ha acceptat tots els punts que plantejava Fem Rambla que han estat els següents:

  •  Es valora el procés Fem Rambla com un procés participatiu proactiu, positiu, constructiu i vàlid, i es defineix com a referent de cara a propers processos al barri del Poblenou.
  • El document de conclusions de Fem Rambla s’accepta com a base de qualsevol actuació futura a la Rambla del Poblenou. S’aprova establir els mecanismes participatius necessaris per tal de concretar els diferents debats encara oberts amb la col.laboració del Districte de Sant Martí.
  • No es durà a terme cap actuació a la Rambla del Poblenou sense el debat i la participació de la ciutadania. Per tant el Grup de Treball Fem Rambla proposarà un procés per treballar el projecte a partir dels criteris ja establerts fins ara (tant de continguts com de metodologia) amb la col.laboració del Districte de Sant Martí.
  • El tram d’actuació de les properes obres a la Rambla del Poblenou serà entre Taulat i Passeig Calvell.
  • El debat sobre la normativa de vetlladors a la Rambla del Poblenou es durà a terme a partir dels criteris del document de conclusions de Fem Rambla i amb la participació activa del Grup de Treball i del Districte de Sant Martí.. Amb la participació dels diferents sectors implicats caldrà arribar a un consens sobre aquest tema, establint una dinàmica d’elaboració de la normativa i de seguiment del seu compliment.
  • El Grup de Treball de Fem Rambla participarà de forma activa de l’elaboració d’un Pla d’Usos de la Rambla del Poblenou. El Grup de Treball Fem Rambla i el Districte de Sant Martí. farà l’esforç necessari de consens en el barri amb la participació de tots els sectors implicats. 

El Grup de Treball Fem Rambla convocarà una assemblea oberta per tal d’informar dels acords i establir la línia de treball a seguir a partir d’ara. Per altra banda es serà molt exigent en el compliment dels acords per tal de garantir que la participació veïnal al Poblenou sigui efectiva.”

Barcelona, 4 de febrer de 2014

Ressò mediàtic:

http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/02/04/fem-rambla-reunio-alcalde-reforma-rambla-pobleno/

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/02/04/catalunya/1391544931_903688.html

3 pensaments sobre “Reunió amb l’Alcalde

  1. Retroenllaç: Fem Rambla aconsegueix deixar el procés de reforma en mans dels veïns | EsteviaPoblenou

  2. No todo son alegrías y victorias. La Rambla ha quedado excluida del nuevo horario de bares y terrazas en la ciudad. Lo que supone que el horario nocturno se ampliará y con ello el tiempo de vela de los vecinos de la Rambla. La Rambla como otras partes de la ciudad se entrega al mercado turístico sin condiciones. ¿Nosotros no tenemos el mismo derecho al descanso que el resto de ciudadanos? Y no nos hablen de denuncias a la guardia urbana, hechas a nivel personal no funcionan. ¿No deben nuestras organizaciones vecinales apoyarnos en esta reivindicación que sólo supone que se cumpla la actual normativa municipal en cuanto a horarios de cierre y ocupación de espacio? (A las 24 h. días laborables y a la 1 h. en sábados y vísperas de festivos). Hay que conceder también a los bares nuestras horas de sueño? ¿Nada de esto se planteó en la reunión? También esto constaba en el “Fem Rambla”

  3. Retroenllaç: Fem Rambla aconsegueix deixar el procés de reforma de la Rambla del Poblenou en mans dels veïns | EsteviaPoblenou

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s